Astrologia orară

Cele patru categorii mari ale astrologiei sunt: astrologia mundană, astrologia natală, astrologia electivă și astrologia orară. Dintre acestea, astrologia orară este singura care a pierdut mult din popularitate în ultimii 300 de ani. Odinioară a fost piatra de căpătâi a practicii astrologiei, o ramură care constituia baza studiului acestei arte. Acum începe să revină în atenție, pentru că este cea mai flexibilă, dar și pentru că există posibilitatea, cu ajutorul ei, de a analiza chestiuni care nu pot fi adresate cu alte tehnici astrologice. Din punctul de vedere al astrologului, practica astrologiei orare este un exercițiu fără egal și ajută la dezvoltarea sa, indiferent de perspectiva lui, sau de ramura pe care o practică.

Din punctul de vedere al consultantului, este cea mai simplă și rapidă și totuși are raza de acțiune cea mai largă, are cele mai multe utilizări.

Cum folosește în sens strict practic, pentru ghidare în viața de zi cu zi?

  • Putem găsi obiecte/ animale de companie pierdute și persoane dispărute
  • Astrograma orară descrie exact o situație, într-un mod obiectiv. Chiar și atunci când e vorba de relații, unde situațiile sunt deseori complicate, aflăm toate aspectele acelei relații ca și cum am face o radiografie. Exact și obiectiv.
  • Ne arată, atunci când trebuie să alegem din două (sau mai multe) variante, care variantă este cea mai bună pentru noi, indiferent dacă este vorba de serviciul pe care îl avem acum versus o ofertă de un serviciu nou, dacă ne gândim să stăm unde suntem sau să plecăm în alta parte, dacă trebuie să alegem o școală sau alta.
  • Afăm intervalul de timp în care se va întâmpla ceva ce ne interesează- fie că este vorba de când va ajunge pachetul pe care îl așteptăm, când vom reuși să vindem casa pe care o avem de ceva timp pe piață fără rezultat sau când vom avea un copil.
  • Cu ajutorul astrologiei orare putem afla care va fi vremea exactă într-un anumit loc și la un anumit moment. De exemplu dacă este vorba de o reprezentație în aer liber, când este important să știm dacă va ploua sau va fi soare, putem afla care va fi vremea în locul și la ora reprezentației, punctual.
  • Se poate verifica nivelul cunoașterii noastre sau a oricui, într-un anumit domeniu, în mod obiectiv.
  • Astrograma orară se poate folosi și pentru a afla care este cauza unei anumite afecțiuni care ne supără. Răspunsul va fi totuși exprimat conform unei alte paradigme decât celei medicale contemporane și tratamentul recomandat este și el diferit, constând în principal în schimbare de alimentație și administrare de plante medicinale.
  • În fine, se poate pune orice fel de altă întrebare, legată de orice există în cer și pe pământ – pentru că, în realitate, gama de întrebări care pot fi puse depașește imaginația oricui.