Astrologia orară

Cele patru categorii mari ale astrologiei sunt: astrologia mundană, astrologia natală, astrologia electivă și astrologia orară. Dintre acestea, astrologia orară este singura care a pierdut mult din popularitate în ultimii 300 de ani. Odinioară a fost piatra de căpătâi a practicii astrologiei, o ramură care constituia baza studiului acestei arte. Acum începe să revină în atenție, pentru că este cea mai flexibilă, dar și pentru că există posibilitatea, cu ajutorul ei, de a analiza chestiuni care nu pot fi adresate cu alte tehnici astrologice.

Din punctul de vedere al consultantului, este cea mai simplă și rapidă și totuși are raza de acțiune cea mai largă, are cele mai multe utilizări.

Cum folosește în sens strict practic, pentru ghidare în viața de zi cu zi?

 • Putem găsi obiecte/ animale de companie pierdute și persoane dispărute
 • Astrograma orară descrie exact o situație, într-un mod obiectiv. Chiar și atunci când e vorba de relații, unde situațiile sunt deseori complicate, aflăm toate aspectele acelei relații ca și cum am face o radiografie. Exact și obiectiv.
 • Ne arată, atunci când trebuie să alegem din două (sau mai multe) variante, care variantă este cea mai bună pentru noi, indiferent dacă este vorba de serviciul pe care îl avem acum versus o ofertă de un serviciu nou, dacă ne gândim să stăm unde suntem sau să plecăm în alta parte, dacă trebuie să alegem o școală sau alta.
 • Afăm intervalul de timp în care se va întâmpla ceva ce ne interesează- fie că este vorba de când va ajunge pachetul pe care îl așteptăm, când vom reuși să vindem casa pe care o avem de ceva timp pe piață fără rezultat sau când vom avea un copil.
 • Cu ajutorul astrologiei orare putem afla care va fi vremea exactă într-un anumit loc și la un anumit moment. De exemplu dacă este vorba de o reprezentație în aer liber, când este important să știm dacă va ploua sau va fi soare, putem afla care va fi vremea în locul și la ora reprezentației, punctual.
 • Se poate verifica nivelul cunoașterii noastre sau a oricui, într-un anumit domeniu, în mod obiectiv.
 • Astrograma orară se poate folosi și pentru a afla care este cauza unei anumite afecțiuni care ne supără. Răspunsul va fi totuși exprimat conform unei alte paradigme decât celei medicale contemporane și tratamentul recomandat este și el diferit, constând în principal în schimbare de alimentație și administrare de plante medicinale.
 • În fine, se poate pune orice fel de altă întrebare, legată de orice există în cer și pe pământ – pentru că, în realitate, gama de întrebări care pot fi puse depașește imaginația oricui.

Regulile astrologiei orare:

 • nu se pot pune doua sau mai multe intrebari in acelasi timp. Harta orara raspunde la o singura intrebare (sau, intr-adevar, la cateva intrebari dar care tin in mod necesar de situatia respectiva). De exemplu, se pot pune intrebarile (legate): “voi lua interviul la care sunt programat? si cum va fi relatia mea cu noul sef?”; dar nu se pot pune intrebarile: “voi lua interviul? si voi avea un copil anul acesta?” Motivul este ca e nevoie de interes real si de concentrare asupra unui singur subiect ca o harta sa raspunda la o anumita intrebare/ situatie.
 • NU ESTE NEVOIE DE DATELE DE NASTERE. Acest lucru poate parea ciudat, dar, dupa cum spuneam mai sus, astrologia orara este o ramura diferita a astrologiei, cu reguli diferite de interpretare, si in cadrul ei nu se face harta celui care pune intrebarea, ci harta intrebarii in sine.
 • Harta intrebarii este harta momentului cand astrologul intelege intrebarea. Eu voi primi, prin urmare, intrebarea dv., dar voi stabili harta doar atunci cand imi este clar ceea ce vreti sa aflati. In acest scop, este posibil sa va mai adresez cateva intrebari lamuritoare. Motivul este simplu si logic: daca eu nu inteleg intrebarea (nu imi e clar ce doriti sa aflati), nu am cum sa reusesc sa citesc corect harta astrologica.
 • nu se pot pune intrebari prin intermediar. Harta se conecteaza in mod direct si imediat la problema si interesul celui care pune intrebarea. Acest lucru inseamna ca daca o prietena, de exemplu, are o problema si ar vrea sa puna o intrebare si dv imi scrieti: “Prietena mea ar dori sa intrebe daca x sau y?”, o harta facuta in acest fel ar fi nula si ar da un raspuns in intregime gresit. Cel care doreste sa puna o intrebare trebuie sa imi scrie im mod direct acea intrebare.