Meteorologie vara 2022

Am facut o orară despre vreme, “cum va fi vremea în vara aceasta în Brăila?”, mă interesează pentru gradină. Știți cum e, pentru zidar “vremea buna” înseamnă să nu plouăă, dar pentru grădinar, “vreme bună” înseamnă să plouă mult.

Ancuţa de la Știința Stelelor tocmai scrisese un post despre ingresul Soarelui în Berbec și menționa acolo că Bonatti spunea despre Saturn în Vărsător, că dacă este în declinație sudică în ingresul de primavară, atunci anul va fi secetos.

Iată mai jos orara.

Orarele despre vreme sunt cele mai simple.”Cum va fi aceasta vara în Braila?”Păi, cum să fie? Stăpânul casei 1, Mercur, este Brăila, pentru că așa am pus întrebarea. În ce “atmosferă” trăiește Mercur? În Berbec, semn de Foc, adică fierbinte și uscat. Ca să modulam puțin răspunsul, ne uităm la stăpânul lui Mercur, Marte: el se află în Vărsător, semn fierbinte și umed. Iar cireașa de pe tort este combustia: Mercur este în conjuncție aplicantă cu Soarele, deci devine din ce în ce mai combust, mai ars de Soare.

Vremea va fi extrem de fierbinte și uscată, va fi deci secetă. Sunt posibile precipitații sub formă de “stropeală”, sau doar, din cand în cand, câteva zile cu atmosferă mai umedă…🙁