Luna august si Leul: astrologie aplicata

Cu doua Luni Noi si una Plina in Leu, intre care doua eclipse, una de Soare si una de Luna tot in Leu, plus Nodul Nord, Leul este in asa masura evidentiat in perioada aceasta incat ar fi de mirare sa nu fie simtit. La fiecare se manifesta diferit, in domenii diferite de viata, cu intensitati diferite, in functie de planetele natale pe care le atinge sau nu. Dar ideea esentiala ramane: sunt intensificate calitatile si aptitudinile personale, este luna Eu-lui si a Ego-ului, din fiecare iese la iveala manifestarea de scena. Intr-un cuvant, este luna vocii care trebuie sa se faca auzita.

Articolul pe care l-am scris marti seara ( http://astromalvina.com/2017/08/07/raspuns-la-articolul-unui-astronom/) este in ton cu ideea lunii. L-am publicat chiar la momentul Lunii Pline, la ora la care aspectul era perfect. Am facut acest lucru intentionat, pentru ca ce rost are sa fii astrolog daca nu practici astrologia? Este un articol scris de mine, este vocea mea, dar este pentru o comunitate – comunitatea astrologilor (Varsatorul este zodia astrologului). Ironic este ca Varsatorul este si zodia astronomului. Luna Plina inseamna opozita intre Soare si Luna: pe de o parte, daca sunt echilibrate, opozitia inseamna colaborare, balanta (o actiune – Soarele in Leu- in folosul comunitatii de astrologi – Luna in Varsator); pe de alta parte, in caz de dezechilibru, opozitia inseamna confruntare, conflict (daca vorbim de comunitatea de astronomi).

La ce mi-a folosit astrologia in aceasta actiune? Mi-a dat semne ca este o vreme potrivita sa scriu acest articol – daca il scriam acum o luna nu ar fi fost citit sau nu exista interes in acest subiect; am vazut ca Neptun era in casa I a momentului, ceea ce m-a facut sa il “pritocesc” bine, constienta ca Neptun vine cu idealuri dar ma poate face sa ma iluzionez asupra lor. Intr-adevar, prima varianta a articolului era mai caustica, un pic agresiva. Mercur este inca direct, daca era retrograd ar fi trebuit sa redactez si o a treia varianta, pentru ca atentia, linia logica, rationala, este mai greu de pastrat cand Mercur este retrograd – se poate, fireste, doar ca cere mai mult efort constient.

In harta mea, aceasta Luna plina nu atinge nicio planeta, deci nu a fost un eveniment extra-ordinar ci mai degraba un eveniment obisnuit, fara ecou mare sau repercursiuni insemnate. In schimb, daca nu intelegeam astrologie, se intampla acum, in perioada aceasta, sa imi vina ideea sa spun ceva public in favoarea unei comunitati, dar cu caldura de acum, poate nu aveam chef, poate renuntam la idee, mi se parea inutil,  sau poate altcineva ma convingea ca nu merita; poate chiar nu gaseam cuvintele si ideile necesare pentru a scrie acest text. Harta Lunii Pline mi-a aratat ca e bine sa am cheful necesar, ca merita si ca am sansa sa scriu ceea ce e bine.

Asupra constientizarii, importantei ei, nu se poate niciodata insista destul. Sa fim constienti de ceea ce facem inseamna sa participam la viata in mod plenar. Astfel scapam de frici, de angoase, de anxietati, de teama de destin si de oameni. Am vazut in timp cate prejudecati (care sunt acelasi lucru cu superstitiile) exista in mintea celor nu se ocupa cu astrologia: despre ocupatia de astrolog, despre persoanele care fac astrologie, despre foloasele acesteia. Mi se pare ca este timpul sa fie lamurit despre ce este vorba; sa nu mai existe frica de astrologie, sau credinta ca astrologul este un vrajitor, ca lucreaza cu intuitia sau cu diavolul, ca trebuie anatemizat sau ca trebuie ascultat la litera.

Edgar Cyace, marele medium American, spunea ca dupa o experienta de o viata cu oamenii si cu citirile sale, a ajuns la o distilare a toate intr-o singura idee: ca nu exista nimic in lume, niciun destin, nicio forta care sa depaseasca vointa omului. Aceasta e si mesajul astrologiei. Exista destin; exista “micii diavoli” din jurul nostru (cum ii numea Castaneda) care ne fac viata grea si ne iau linistea. Dar orice poate fi depasit de vointa omului.

Iata ce scriu astrologii despre aceasta eclipsa:

Ion Hristescu (Vrajitoarea electrica): “Luna Plină în Vărsător, din această seară vorbește despre acest lucru: despre “unlearn”. Despre dezvăț. Despre a renunța la acele forme de control mental care vin dintr-o imensă deșteptăciune inutilă. Despre a juca un anumit rol, pe care ni-l dorim, în loc de a-l studia la nesfârșit. În această perioadă, s-ar putea să descoperim că suntem destul de surescitați mental, depășiți (ca putere de înțelegere) de anumite situații. Mesajul este simplu: “Lose control, băieți!”.

(Pentru acest articol a trebuit intr-adevar sa renunt la control mental si la prejudecati. Articolul de la Observator il stiam de ceva vreme si mereu m-am gandit ca o replica trebuie sa fie scrisa cu mare grija, si ca informatie si ca ton, si nu m-am „opintit” pana acum sa fac acest lucru. Prea multe dificultati, care au fost date la o parte de energia Lunii Pline de marti seara.)

Ada Cocos (Despre tine.ro): “Poate că fiecare dintre noi ar trebui să se întrebe cu ocazia acestei eclipse parțiale dacă este cu adevărat pregătit și dornic să participe activ la viața cetății sale, la viața socială, dacă este cu adevărat capabil să își facă datoria și, la o adică, să fie un rege surogat, sacrificabil pentru un bine general.”

(Am luat in consideratie si acest lucru, cum ca replica mea poate sa trezeasca controverse din partea astronomilor, sa ma antreneze in conflicte, sa fie deci un tip de sacrificiu. Deocamdata e liniste 🙂 )

Iata si avertismentul lui Neptun din casa I despre care vorbeam mai sus, in cuvintele Adei: “Neptun din Pești și din casa I veghează asupra marilor idealuri, asupra purității scopului, asupra dimensiunii spirituale pe care ar trebui să le aducem la lumină, (re)descoperind în noi forța iubirii necondiționate. Se recomandă totuși atenție sporită la o predispoziție spre autoiluzionare, spre a face promisiuni pompoase sau spre a ne lăsa purtați de promisiuni și oferte înșelătoare.”(http://www.despretine.ro/2017/08/luna-plina-in-varsator-7-august-2017/#.WYdod42SPjs.facebook)

Astrocafe, Anca Gordin Stoica: „În preajma date de 7 August se formează aspectul de Lună plină și eclipsa parțială de Lună în Semnul Vărsătorului, moment de cumpănă pentru segmentul muncii, al sănătății, dar și al relațiilor interumane. Energia perioadei predispune la agresivitate, grabă, ignoranță, exagerare. Este bine să fim înțelegători, să evităm escaladarea conflictelor, să ne îngrijim foarte serios sănătatea și să evităm oamenii și activitățile care ne suprasolicită.”(http://www.astrocafe.ro/articole/atmosfera-astrala-august-2017-luna-eclipselor-de-importanta-maxima)

(Intr-adevar, am fost predispusa la graba, agresivitate, exagerare – dar amintindu-mi de Cayce si vointa omului, cu rabdare, am trecut peste toate.)

Planetele sunt energii ale noastre, planetele se gasesc in interiorul nostru. Daca le intelegem, ne intelegem pe noi si putem sa folosim ceea ce avem, la timpul potrivit, in modul potrivit, in asa fel incat sa ne dea bucurie si nou si celorlalti. Constientizarea este scopul.

Intr-o viata, rareori faci lucruri mari sau ti se intampla lucruri mari, si asta, astrologic, se petrece doar la tranzite marcante. Dar sa faci lucruri mici, intr-un mod constient, devine important, avand in vedere ca viata noastra e facuta din lucruri mici.