Mercur retrograd. Amenzile lui Saturn

De maine, 20 decembrie, Mercur este in retrogradare pana pe 7 ianuarie.

Este un fenomen important, pentru ca se simte destul de puternic. Azi, cineva mi-a spus ca poate se simte doar de catre astrologi. De simtit, o simte mai toata lumea, cu diferentele ca astrologii sunt mai atenti asupra a ceea ce se intampla si ca se asteapta dinainte ca lucrurile sa stea asa, in aceasta perioada. Mai sunt si cei care nu simt retrogradarea pur si simplu pentru ca au vointa si control asupra gandirii si miscarilor lor, deci la ei nu se manifesta decat prea slab.

Cum stau lucrurile in aceasta perioada? Se pierd trenuri, se uita obiecte prin locurile unde mergem, ne ia gura pe dinainte si spunem ce nu vrem sa spunem sau nu in modul in care am fi vrut, aranjamentele nu ies deloc cum am visat, ninge si nu avem cauciucuri de iarna. Si mereu se strica ceva electronic, calculatorului ii pica placa video, telefonul, il scapam in apa, copiii se joaca cu sigurantele electrice. Este afectat deci tot ceea ce tine de gandire, memorie, comunicare, drumuri.

Faptul ca retrogradarea se petrece acum in Capricorn inseamna ca cele de mai sus se intampla la fel, in mare, cu nuanta ca

revistahipnotica.com
Sursa: revistahipnotica.com

provocarea se gaseste si in domeniile care tin de autoritate (si statul, si autoritatea in familie, adica in figura clasica, tatal), de momente in care vrem sa ne impunem propria autoritate in mod gresit, de imaginea in societate, de decizii pe termen lung, de planuri  in ceea ce priveste documente sau chestiuni oficiale. Se poate ca ceea ce este legat de birocratie sa nu mearga atat de bine; sa existe neintelegeri si intarzieri in legatura cu autorizatii si contracte; planurile de viitor sa intre in pauza, in cauza de neincredere sau regandire. E perioada cand Saturn incearca sa ne amendeze. Si pentru ca in aceasta perioada tendinta ramane de a gandi clar, realist, fara “infloriri”, vom descoperi poate adevaratele efecte a ceea ce am facut, spus sau gandit in ultimul timp, in legatura cu idea de autoritate, a noastra sau a altora, avand in vedere ca Mercur retrograd inseamna si o intoarcere spre trecut.

Totusi, perioada nu este chiar asa de rea. Marte este in Pesti, si acest lucru inseamna ca actionam predominant idealist si din empatie, daruind, fara a ne supara prea tare, sub un motto altruist de “traieste si lasa-I si pe ceilalti sa traiasca”. Iar Venus e in Varsator, ceea ce arata ca ca la nivel afectiv ne simtim comfortabil chiar si in situatii neprevazute, reactionam foarte bine, chiar cu incantare uneori, la schimbarile facute de altii in viata si rutinele noastre, ne adaptam rapid si usor la diferite propuneri noi, ne plac surprizele, actiunile spontane si daca lucrurile nu se intampla asa cum am fi dorit, ne pastram totusi speranta. Aceasta inseamna ca altruismul si placerea de schimbare ne va face probabil sa privim cu amuzament incurcaturile facute gratie lui Mercur in mersul lui anapoda.

Daca este sa comparam cu aceeasi perioada, anul trecut, iesim in castig. Anul trecut multi s-au enervate cam repede si au sabotat autoritatea (Marte in Scorpion) cu o oarecare convingere ca fac “dreptate”, convingere care i-a facut pe acestia sa se simta mai bine (Venus in Sagetator).

In mare, Mercur direct merge in sensul vietii biologice. Adica ajungem la timp chiar daca nu calculam bine, se nimereste sa spunem lucruri potrivite chiar daca nu suntem atenti, mergem la examen la noroc, cu doar un subiect citit, si chiar acel subiect ne pica, bem cafea langa laptop si nu o varsam pe el.

Cand Mercur e retrograd ne trebuie constienta. Lucrurile nu mai ies daca le facem la intamplare sau cu neatentie, deci nu mai avem asa mult noroc, am putea spune. E ca si cum reusim sa invatam o poezie pe de rost intr-o zi, cand e Mercur direct, si in trei zile, cand e retrograd. Deci tocmai aceasta este perioada in care Mercur dezvolta atentia, logistica, memoria, capacitatea de concentrare, capacitatea de a face legaturi, usureaza orice inseamna legaturi intre oameni – dar intr-un mod intensiv, aproape obligatoriu.

Legile lui Murphy functioneaza tot timpul, dar le observam mai bine atunci cand Mercur e retrograd. Probabil au fost toate puse pe hartie chiar in perioade de acest fel, caci sunt destule ocazii sa le observam, din moment ce Mercur este retrograd de cateva ori pe an.

Deci intre 20 decembrie si 7 ianuarie, ganditi de doua ori, la propriu, ceea ce vreti sa spuneti si sa faceti; studiati toate detaliile unei situatii inainte sa luati o hotmercur_retrogradarare, nu doar pe cele care par importante; nu beti ceai langa laptop; si recititi legile lui Murphy: daca nu va dau idei, macar va fac sa radeti sa va amuzati de oalele sparte, in loc sa va suparati.

Si totul va fi bine.

Daca reusiti sa va descurcati bine in aceasta perioada, imaginati-va ce veti reusi dupa ce Mercur incepe din nou sa mearga direct, ce forta propulsoare va va da exercitiul intens facut acum.