Uranus la mare si la munte

A venit perioada din an cand suntem cu ochii pe Uranus. Peste cateva zile, Uranus pleaca in vacanta. El retrogradeaza o data pe an, timp de aproximativ 5 luni, si “tarantela” pe care o joaca arata cam asa: 8 pasi inainte (8 grade),  4 pasi inapoi (4 grade). In 2016, el a mers direct in prima jumatate a anului, si incepand din 29 iulie va merge inapoi pana pe 29 decembrie, de la gradul 24:30 Berbec, pana la 20:33 Berbec.

Uranus se simte bine in Berbec. Desi nu are nicio demnitate si se cheama ca este peregrin aici, totusi, energia lui se armonizeaza frumos cu energia Berbecului, si se exprima usor, cu mult foc, multa energie, hotarare si siguranta, fara regrete si indoieli. Berbecul ii usureaza activitatea. Este, intr-adevar, cam impulsiv uneori,  ceea ce poate provoca neplaceri. Pune paie pe foc. Ca sa il simititi cum se exprima, amintiti-va de zilele de 10-13 iulie, cand Marte a fost in inconjunctie cu Uranus (aspect de 150 de grade), si daca ati avut vreo cearta cu cineva, ati fortat o schimbare la voi sau la altii, cu impulsivitate, ati luat vreo hotarare riscanta, aceea e imaginea lui Uranus in Berbec, activat de guvernatorul sau, Marte .

Cum ar arata pe cer
Cum ar arata pe cer

Retrogradarea planetelor e perceputa in general de multi ca fiind suparatoare si de aceea aceste perioade sunt vazute ca fiind mai putin placute. Multi se tem de ele si sunt nemultumiti (mai ales cand planeta care retrogradeaza e
Mercur!).  Dar aceste perioade sunt absolut necesare, pentru ca sunt perioadele de odihna ale planetelor- daca e sa le personificam. Noi am vrea, e adevarat, sa fim mereu pe faza, si Uranus sa ne dea mereu idei spontane si originale, sa ne ajute sa ne adaptam usor schimbarilor si chiar sa le dorim, si sa ne dea libertate. Dar mintea mai are nevoie si de odihna, nu poate merge ca un motoras perpetuum mobile,  fara incetare- caci Uranus este octava superioara alui Mercur, si reprezinta (si) o functie superioara a mintii. Pana si inima are cate o fractiune de secunda de pauza la fiecare bataie. Retrogradarea este acea “secunda” de pauza pentru planete, cand pot sa isi aranjeze mersurile, sa isi faca planurile, sa isi adune fortele pentru urmatoarea faza a drumului lor, sa se reimprospateze.

Ce ilustreaza acest moment pentru noi? Pentru fiecare inseamna ceva diferit, in functie de ce planete din harta natala trezeste Uranus, prin ce case umbla, si in ce situatie in harta noastra se afla. Insa efectele sunt in putine cazuri foarte vizibile sau
marcante. Uranus sta 7 ani intr-un semn, deci cam 7 ani intr-o casa, asa incat e greu de spus ca vom avea timp de 7 ani schimbari dramatice intr-un anumit domeniu. Sunt mult mai impactante, evident, momentele de tranzit al lui Uranus peste vreo planeta a noastra natala si sunt de observat si aspectele pe care le face el cu celelalte planete in tranzit.

Un moment care poate fi  interesant este data de 12-13 august, cand Uranus este in inconjunctie perfecta cu Jupiter din Fecioara. Perioada intreaga dureaza ceva mai mult, de pe 8 august pana pe 18 august. Efectul se va simti probabil dinspre Jupiter inspre Uranus, adica o schimbare brusca, spontana, care survine in conceptia sau starea de lucruri ce tine de casa unde fiecare il are pe Uranus in aceasta perioada, datorata unei intamplari norocoase, unui val de incredere in sine venit in urma unei munci pe care am tot depus-o de cand a intrat Jupiter in Fecioara, adica din august 2015, sau unui dar de orice tip (fizic sau psihologic) pe care il primim.

In mersul sau inapoi, Uranus are o alta nuanta in felul cum actioneaza. Daca in mers direct el ne da idei originale si spontane, libertate, adaptare usoara la tot felul de schimbari, cand merge retrograd, el actioneaza mai lent, astfel incat ideile nu mai sunt asa de dese si agitate, in schimb sunt mai profunde, iar momentele de schimbare pe care le aduce el sunt percepute mai mult ca niste revelatii, iluminari subite, decat ca schimbari pur si simplu.

Asadar, daca il intalniti pe Uranus in vacanta, la mare sau la munte, priviti-l cu prietenie, el deja ne priveste cu prietenie pe toti. Chiar daca omul e in general refractar la schimbari, adica la actiunile uraniene, un mare filozof ne-a spus deja de mult timp ca “a trai in siguranta este periculos”, asa ca e bine sa ne imprietenim cu Uranus si sa ni-l facem aliat. La urma urmei, el e stapanul Varsatorului, si Varsatorul bate la usa Pamantului!